17 Aralık 2014’de, Beşiktaş maçı sonrası; “Beşiktaş maçı mağlubiyetine, oynayan futbolcu hataları katkı koysa da asıl suçlu, Ersun Yanal oluyor. Çünkü, sahaya yanlış kadro sürmüş, maç boyunca da oyuna gerektiği gibi müdahale edememişti.” diye yazmıştım…

03 Mayıs 2015 günü/bugün oynanan Beşiktaş maçındaki Ersun Yanal için de fazla söze gerek yok: “Ersun Yanal antrenör değil“, Trabzonspor’a yokediyor! 

Maçın ardından yaptığı açıklamada, “Kendi topçuna (-iyi oynamayan Özer’in yerine oyundan aldığı Erkan’a) tepki göstermek oldukça düşündürücü bir şey.” diye buyurmuş.. 
Seyirci aklı başında olsaydı oyundan aldığı Erkan’a değil, onu sahada tutan Ersun Yanal’a tepki(!) gösterip; “Ersun..n, papucu yârim çık dışarıya oynayalım” demeliydi!…  

Beşiktaş maçından sonraki Rizespor –deplasman- maçında bu defa Erkan, özellikle ikinci yarıda -kaleci Hakan hariç- ayakta kalmaya, oynamaya çalışan tek adam. Bu defa Ersun Yanal, Beşiktaş maçında yaptığı değişikliğinin tersini yapıyor, bu defa kötü oynayan Özer’i oyundan alacağına, iyi oynayan Erkan’ın oyundan çıkarıyor. 

Bir antrenör bunu yapmaz, yapıyor(sa) zaten antrenör olamaz ya da eğer antrenör ise bilerek mi bunu Trabzonspor’a yapıyor! 

Trabzonspor’un gelecek senesini Ersun Yanal’a “teslim edecek” İbrahim Hacıosmanoğlu’nu ise, Azizi Yıldırım’ın yanına “idarecilik dersi görmeye” gönderiyorum!Benden “ders alması” gereken Aziz Bey’in ise, Hacıosmanoğlu’nu yanına, “talebe olarak bile” alacağını sanmıyorum; bu da bahs-i diğer..  

Ülkemin (bilgisiz bıraktırılmış) insanı gibi “bilgisiz” olan Trabzonspor seyircisi (de), “temsil edecek nitelikli/bilgili idareci” bulmak yerine, “paralı başkan(lar) bulma arayışlarını” sürdürdükçe, Hacıosmanoğlu ve idare heyetindekileri “derslerime pencereden bile baktırmam” da diyorum…

Dünyada neler olup bittiğini bilmeyenler“, Trabzonspor’u da idare edemez.

Ülkemizin de asıl sorun bu zaten..

Ahmet MUSAOĞLU /03.05.2015 – 12.05.2012