Aziz Yıldırım’ın naklen yayın havuzundan Fenerbahçe olarak hak ettiğimiz paraları alamıyoruz havuzdan ayrılmak istiyoruz açıklamasını yapınca, Galatasaray’da durmuyor,  İkinci Başkanı Hamdi Yasaman durmuyor(!) havuzdan çıkmak istediklerinin altını çiziyordu. Kim bunları ne markası yapmışsa, marka değeri ve çok taraftarı olan kulüplerin daha çok gelir elde etmesi gerekiyordu!

Malumunuz…

Fenerbahçe Olmazsa Galatasaray Olmaz.

Galatasaray Olmazsa Fenerbahçe Olmaz.

yaygarasını da yutturdular ya kendilerini spor yazarı-yorumcusu zanneden cahiller/bilgisizler hemen balıklama daldılar; -Haklılar, bu iki kulüp Türk futbolunun olmazsa olmazı, onlar olmazsa Süper ligin hiçbir anlamaz deniliyordu…

İstanbul’un bir de Beşiktaş’ı da var ya kerhen onu da dahil ediyorlardı bu kumpasa! Beşiktaş olmazsa diğer ikisi de olmaz oluyordu bu defa…

İstekler, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş bir araya gelip bu konuyu konuşmaları lazım oluyordu..

Eğer sonuç alınmasa Fenerbahçe, Galatasaray, hadi Beşiktaş da diyelim, olmazlarsa, süper ligin hiçbir anlamı olmaz iddiası ileri sürülüyordu.

Utanılmadan, sıkılmadan bu akıldışılık ileri sürülüyordu.

Hadise akılsızlık olunca birisi de çıkıp, Muş Malazgirt Alparslan diyarından olmazsa hiç bir b.. olmaz, itirazı olan var mı, kürdistan spor zırvasını ileri sürüyordu. Akıldışılık o kadar yaygın ki varsayalım Alparslan’a, kürdistan spor zırvası denilirse herhalde kele paça olunur bilinemiyordu.

Tıpkı, Fenerbahçe, Galatasaray, hatta Beşiktaş’ın da hiç olmadığı bir ligin sorun olmayacağı, o an ne varsa onun “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olacağı” akledilemiyordu. Öyle bir halde ne varsa onların seyredileceği bile düşünülemiyordu.

Düşünce “Düşüncesizlik” olunca, üç büyüklerin olmadığı lige kim sponsor olur zırvası da ileri sürülüyordu.

Sanki sponsorluk iyi bir şeymiş, “Türk futbolunu-futbolcusunu-hakemini” uçurmuş gibi değer olmayan bir şey ile Anadolu ruhuküçültülüyordu…    

Sahte kahramanlar olmayınca her şey sona erer saldırısı yapılıyordu.

Hatırlayınız, futbol federasyonu özerk olmalı yaygaralarını.. olursa futbolumuzun kurtulacağı yalanlarını…

Olan ne oldu…

Aksine futbol özerk değil, bağımlı oldu… Siyaset ile hatta mafyalarla içiçe oldu. Akledin ya… kulübünü batıran Yıldırım Demirören Türk futbolunun başına geçirtildi!

Öncesi malum…Mehmet Ali Aydınlar şikeyi kararttı!

Kim bu insanlar büyükler!

Ülkede her dem büyük(!) olanlar…

Kenan Evren 1981’di galiba… Trabzonspor takım kaptanı Şenol Güneş’e kupa verecek, televizyonlar yayında, –Hep siz mi kazanacaksınız diyor yüzümüze!

İşte, üç büyükler olmazsa “süper lig olmaz, hiçbir şey olmaz” yaygarası bu… bu büyükler her dem “her şeyi sona erdiriyor!”. Fenerbahçe cumhuriyeti denilmesi bu. Sahalarda, -Türkiye laiktir laik kalacaktır denilmesi bu. Onlarsız hiçbir şey olmuyor!

Ya da şöyle diyelim, onlarla olması gereken olamıyor.

Bunun için Fenerbahçe ve diğer iki büyüğümüzün “yedikleri” yetmedi, yine yemeleri gerekiyor.. malûm Avrupa-Batı onlarla olur/olmalı(!), daha çok para-gelir elde etmeleri gerekiyor..

Türk futbolunun önündeki asıl sorun olan bu zihni kafa, –Ne olacak Türk futbolunun hali(?) tartışması başlatarak da bizimle kafa buluyor, kafamız patlatılıyor!

Fenerbahçe’siz lig olmazmış…

Galatasaray’sız da…

Eee… Beşiktaş da olsun yanlarında…

Bu sene bu takımlarının maçlarına seyircisinin gitmediği bilinmesine rağmen de iddia bu…

Yaygara durmuyor…

“ Fenerbahçe’siz lig olmazmış”

Bu iddiada bulunanların yüzüne şu şamar vuruluyor….

Spor Toto Süper Lig’de Cumartesi günü oynanacak olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçına üç gün kala 40 bin bilet satıldığı haberleri basına yansıyor. Trabzonspor maçının biletlerinin tükenmek üzere olduğu kulübün resmi internet sayfasından bile duyurulmuş bulunuyor. Fenerbahçe Kulübü sadece 9 bin bilet kaldığını belirtilmiş bulunuyor. Bu sezon tribünleri dolduramayan Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de taraftara hasret kalırken, Trabzonspor maçı ile birlikte Şükrü Saracoğlu Stadı’nın eski günlerine döneceği yazılmış bulunuyor.

Peki de hani..

Fenerbahçe Olmazsa Galatasaray Olmaz.

Galatasaray Olmazsa Fenerbahçe Olmaz/DI…

Galatasaray yok ama Fenerbahçe ölmüyor, OLUYOR!

Trabzon/spor ÖLMÜŞ FENERBAHÇEYİ DİRİLTİYOR.

Hiç şüphesiz, Fenerbahçe olmazsa lig biter iddiası yalan bile olamıyor!

Galatasaray olmazsa Fenerbahçe olmaz palavrası çöplükte bile yer bulamıyor…

Cumartesi günü dirilecek Fenerbahçe’yi hiç şüphesiz ki Trabzon/spor diriltiyor…

Başka bir Anadolu takımı da bunu yapamaz…

Onlar da had-gerçek büyüğü bilecek….

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın Türk futbolunun önünden çekilmeleri, Anadolu Beyi Trabzon/spor’un(ruhunun) futbolun başına geçmesi gerekiyor.

Tabii ki de söz ettiğim, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş idarecileri gibi Anadolu ruhundan bihaber olan Trabzon idarecilerinin işbaşında olması gerektiğinden söz etmiyorum…

Türkiye liglerini Avrupa(Batılı)nın işsizlerine iş bulma yeri yapıp, fakir milletin parasını karnı tok olanlara yedirmeyecek kişilerden sözediyorum…

Fatih Terim gibi Hıristiyan Marco Auerelio’yu milli yapıp Mehmed ismi takmayacaklar, kırmızı beyaza “Türkuaz devrim” yapmayacaklar gerekiyor…

“Darağacında son sözü Fenerbahçe” olacak olanların, “Bizi dirilten Trabzon/spor oldu” demeleri de gerekiyor…

Trabzon/spor/a gelince… Şampiyon olması gerekmiyor… o bir ‘ruh’tur… ‘o ruhu’ yeniden kazanması gerekiyor…

Fakat, kazanamaz… çünkü onlarca yıldır taşıdığı kafa -diğerlerinin ki gibi- “kendi kafası” olmuyor….

Gerisi mi… laf-ı güzaf oluyor…

Ahmet MUSAOĞLU